3 juli 2013

Voor uw klanten: flyer en petitie tegen positieflijst

Protest tegen positieflijst

Dibevo heeft op dit moment haar handen vol aan de positieflijst. In het zomernummer van het Dibevo-Vakblad (dat zaterdag 6 juli verschijnt) leest u er alles over. Inmiddels heeft ook een groot aantal leden gereageerd op de inventarisatie van verkochte dieren. Dit gebruiken we om na te gaan of er soorten op de lijsten ontbreken en te inventariseren welke dieren veel verkocht worden en desondanks toch als ‘niet te houden’ staan aangemerkt.

Steun de petitie

Flyer tegen de positieflijstOndertussen zijn ook veel dierenliefhebbersverenigingen in actie gekomen tegen de positieflijst. Eén van deze verenigingen heeft een flyer ontworpen die u kunt gebruiken om uw klant ervan te overtuigen dat de positieflijsten niets bijdragen aan de verbetering van dierenwelzijn.

De flyer roept op om de petitie tegen de positieflijst te tekenen. De petitie is opgezet door het Platform Verantwoord Huisdierbezit (PVH), de koepel van dierenliefhebbersverenigingen in Nederland.

Download de flyer, draai hem uit en hang hem op in uw winkel, of leg hem op de toonbank. Nog beter natuurlijk is om uw klanten een afdruk mee te geven.

Download de flyer