12 januari 2012

Nieuwe Dibevo-scholingsdagen in februari en maart

Beveiligingsspiegel

In één dag heel veel leren over visziekten en het voorkomen van diefstal door... te verkopen. Dat kan op de gratis scholingsdagen voor medewerkers en eigenaren van dierenspeciaalzaken.

Visziekten

In het ochtendprogramma behandelt Mario Blom de visziekten die ook aan bod komen in de Specialisatiemodule Diergenees- & Bestrijdingsmiddelen van het HKI. Blom is dierenarts en gespecialiseerd in visziekten. Velen kennen hem van Colombo (ontwikkeling geneesmiddelen voor aquaria en vijvers) of van zijn vissenhospitaal.

Onderwerpen die tijdens de scholingsdag aan bod komen zijn omgevings- en voedingsfouten,  trauma’s, parasieten en het immuunsysteem van de vis. Blom gaat ook dieper in op de veroorzakers van visziekten en de symptomen die hierbij optreden.

Voorkomen door verkopen

In het middagprogramma geeft Bert Goselink van het bureau ‘ProWintra, training en advies’ een training in het actief benaderen van alle bezoekers in de winkel. Dat verhoogt namelijk de kans dat u een product verkoopt en verlaagt tegelijkertijd de kans op diefstal.

In de training leert u via een rollenspel om de klant op het juiste moment aan te spreken en producten te verkopen. Ook leert u vaardigheden om bij winkelcriminaliteit efficiënt op te treden.